Paarden en pony’s

 

Hippisch Centrum Venlo beschikt over een divers aantal schoolpony’s en paarden. Het ene paard is uitermate geschikt voor beginners lessen, het andere paard is juist weer meer geschikt voor een iets meer gevorderde ruiter. Bijna alle paarden zijn voorheen op wedstrijden uitgebracht op L/M niveau wat bijdraagt aan het goed aanleren van het ruitergevoel, maar wat ook zeker bijdraagt aan plezierig paardrijden. Heel veel paarden en pony’s staan al vele jaren bij Hippisch Centrum Venlo. Allemaal hebben ze hun eigen karakter en verdienen ze evenveel liefde, vertrouwen en respect van de mensen die bij ons willen leren rijden en genieten van deze leuke sport. Per slot van rekening lijken het net mensen. Van af en toe een schouderklopje worden wij toch ook blij?

Flappie

Flappie is een E-pony die we gebruiken voor de lessen voor de meer gevorderde ruiters en de ruiters die graag buiten willen rijden. Zeker in het bos is Flappie een zeer lieve en leuke pony.

 

La Vita

La Vita is een bruine merrie van 1.62m. La Vita is voor vele ruiters en amazones het paard waar zij hun eerste lessen op hebben gehad of nog steeds hebben. Een leuke, lieve en betrouwbare dame die op vele fronten inzetbaar is.

 

  Bonnie

Onze oudste pony, Bonnie is een lieve merrie van 1.36m die al vele kinderen heeft leren ponyrijden. Bonnie is inmiddels 29 jaar, waarvan zij  ruim 20 jaar bij Hippisch Centrum Venlo heeft gewoond , inmiddels woont zij al geruime tijd bij Ruitersport Equidrome. Waar zij de meeste tijd samen met haar maatje Didi staat te genieten van een rustige oude dag.

Banjer

Banjer is een ruin van 1.27m en werkelijk van alle markten thuis. Springen, dressuur, buitenzijden, horseballen. Je zegt het maar. Banjer doet alles graag.

Smokey

Smokey is een lieve schimmelmerrie van 1.35m. Zij heeft het stokje van Bonnie over genomen als longepony. Zij leert vele kinderen de beginselen van het ponyrijden. Verder is ook Smokey van alle markten thuis. Springen, dressuur, horseballen, buitenzijden of gewoon een heerlijke poetsbeurt. Wederom een pony uit duizenden.

Levis

Levis is een grote stoere bruine ruin van 1.73m. Ook Levis leert vele mensen de beginselen van het paardrijden. Verder is Levis een paard met een groot wedstrijdverleden en is ook voor de gevorderde ruiter een leuke uitdaging.

Icaros

Icaros is een schimmelmerrie van 1.65m. Zij houdt van een sprongetje op zijn tijd en is een leuke uitdaging voor de ietwat gevorderde ruiter.

Marlous

Marlous is een bruine merrie van 1.40 m en loopt zowel mee in de lessen van de ponyruiters als van de jong volwassenen. Marlous  loopt ook graag aangespannen.

  Chagall

Chagall is een lieve stoere donkerbruine ruin van 1.73. Chagall doet af en toe nog een rustig lesje mee, verder mag hij genieten van zijn oude dag. Echter voor een heerlijke poetsbeurt zet hij graag zijn beste beentje voor.

 

It’s Otto

otto Otto is een leuke en lieve C- pony, die alles wel leuk vindt. Galop doet hij het liefst snel en poetsen het liefst lang.

Anya

anya

Anya is een stoere Tinker en een echte lieverd. Zij is van alle markten thuis, ook aangespannen maakt zij graag een rondje over de mooie Venlose Heide.

Zorro

zorro

Lief, stoer, een leuke topper van 1.63m die het ook met westernrijden al aardig netjes doet.

Doedel

doedel

Doedel is een bruine ruin van 1.55m. Doedel is eigenlijk wel voor alles in, buitenrijden, springen, dressuur, Horseball je zegt het maar.

Didier

didier Zijn naam zegt het al, een sjieke D- pony met een hart van Goud.

Doutze

doutze Doutze is een lieve elegante Fries met mooie lange zwarte manen.

I-Pad en I-Phone

Oh, oh nog geen foto van onze twee liefste boeven. I-pad is een A-pony gekruisd met een shetlander met echte vlekken en I-phone is een zwarte Shetlander. Samen hebben ze een eigen stalletje genaamd de Apple-store. Wie maakt voor mij een leuke foto van deze twee?

Wuske

Lief, stoer en een liefhebber van Horseball