foto-bixiedag-2009

Paard- ponyrijden bij Hippisch Centrum Venlo

doedel

 

 

Deze Het is inmiddels algemeen bekend dat omgaan met paarden en pony’s en paardrijden niet alleen heel erg leuk is, maar ook een goede invloed heeft op ontspanning, leren samenwerken en bevorderen van  concentratievermogen.

Starterslessen

Wanneer je bij ons begint en nog geen ervaring hebt met paarden/pony’s en/of rijden, starten we met het zogenaamde starterspakket.

Het starterspakket bestaat uit 7 lessen van een half uur. In deze lessen leer je de beginselen van het paardrijden en de omgang met paarden en pony’s.

Starterspakket volwassenen,  7 privélessen (vanaf 18 jaar)      135,00 euro

Starterspakket jeugd, 7 lessen (vanaf 7 jaar tot 18 jaar)                  95,00 euro 

Zodra de basisbeginselen voldoende onder de knie zijn, zoeken we in overleg een geschikte lesgroep uit, waarin je wekelijks gaat rijden.

Standaard groepslessen

Onze standaard groepslessen duren een uur, inclusief op- en afstijgen, en bestaan uit maximaal 8 personen. Je rijdt dan uiteraard op één van onze lieve manege paarden of pony’s.

Senioren (18+)                        67,50 euro per maand

Junioren (12 tot 18 jaar)    57,50 euro per maand

Pony (tot 12 jaar)                 50 euro per maand

Pluslessen

Je kunt ook de keuze maken voor de plusles. De pluslessen zijn lessen met vier personen, kleine groepjes dus. In de plusles werk je steeds gedurende 1 maand met hetzelfde paard/pony en is het thema van de les steeds wisselend, denk aan springen, dressuur, crosstraining etc. Er wordt in de plusles hard gewerkt aan zelfstandigheid. Dit betekent dat het zelf op de juiste wijze naverzorgen en klaarmaken van je paard/pony ook van je wordt verwacht. De plusles zelf duurt 1 uur, maar met het klaarmaken en naverzorgen, dien je rekening te houden dat je toch al snel 2 uur per les bezig bent.

Pluslessen (7 tot 18 jaar)      77,50 euro per maand

Pluslessen (vanaf 18 jaar)   90 euro per maand

Westernlessen

Trial, pleasure, showmanship, horsemanship, In hand. Ook dat kan. Hiervoor kun je zowel met als zonder eigen paard bij ons terecht. Deze lessen worden altijd 1 op 1 gegeven.

Prive-Westernles met schoolpaard     40 euro 

Prive-Westernles met eigen paard      30 euro 

De duur van een westernles is 45 minuten.

Bij alle lessen wordt  aandacht besteed aan het verantwoord leren paardrijden. In het begin is het natuurlijk niet zo eenvoudig om én ontspannen én onafhankelijk te zitten en óók nog het paard te sturen. Maar oefening baart kunst en je zult snel merken dat het paardrijden en paarden verzorgen  steeds leuker wordt. Natuurlijk wordt er in de lessen  aandacht besteed aan de basiskennis omtrent verzorging, psyche van het paard en theorie van het rijden.

Wanneer je eenmaal in een groep rijdt, kunt je ook ervaring opdoen met het buitenrijden. Wij hebben fantastische mogelijkheden; binnen enkele minuten bevinden wij ons op de Groote Heide!

Abonnementen

Bij Hippisch Centrum Venlo (Manege Venlo) werken we met kwartaalabonnementen. De betaling van deze abonnementen geschiedt via maandelijkse automatische incasso.

(In deze lesgelden is de vakantieperiode verrekend). Als kwartalen gelden:

  • November, december, januari;
  • Februari, maart, april;
  • Mei, juni, juli;
  • Augustus, september, oktober.

Aanmelden

Ben je geinteresseerd in paard-of ponyrijles bij Hippisch Centrum Venlo (Manege Venlo), stuur dan een mail naar info@hcvenlo.nl of kom gerust langs:

Hippisch Centrum Venlo
Herungerberg 324
5916 BD VENLO